پاکت های بسته بندی غذای دریایی (ماهی و میگو)
بسته بندی غذای دریایی (ماهی و میگو) : امروزه غذای های دریایی پر طرفدارمثل : میگو و ماهی جزیی از وعده های غذایی افراد و تبدیل به یک سبک زندگی برای دوستداران غذای دریایی شده است. تنوع غذایی محصولات دریایی اعم از: (طعم دار، سوخاری، دودی و…) موجب شده طیف وسیعی از مخاطبان از این محصولات غذایی مفید و مغذی استفاده کنند. به همین سبب با توجه به تفاوت در شکل و مدل این محصولات پروتئینی، نوع بسته بندی آن ها نیز، متفاوت و متمایز است. در حال حاضر با توجه به مصرف روز افزون این دسته از محصولات غذایی، بسته بندی محصولات دریایی توسط تولید کنندگان و توزیع کنندگان مربوطه به جهت رقابت در بازار و جذب مشتری، مورد توجه بیشتری واقع شده است. لذا مدل های خاص بسته بندی از جمله : پاکت های بسته بندی انعطاف پذیر (سه طرف دوخت وکیوم و استندآپ زیپ دار) از متداول ترین فرم های بسته بندی کالاهای پروتئینی درمارکت می باشد.
پاکت بسته بندی چند لایه (ماهی و میگو) چه ویژگی هایی را باید به همراه داشته باشد؟
- جهت بسته بندی محصولات دریایی مانند : ماهی و میگو مهم ترین ویژگی که باید یک پاکت بسته بندی از نظر ظاهری داشته باشد داشتن پنجره شفاف بسته به نوع و اندازه محتویات داخل پاکت، برای مشاهده محصول می باشد.
- دومین ویژگی مقاومت به سرمای کمتر از ۱۵ تا ۱۸ درجه زیر صفر است چون امکان دارد فیلم های پلیمری به کار رفته در پاکت بسته بندی، با سرمای انجماد به راحتی دچار شکستگی و آسیب شوند.
- از آنجایی که این محصولات در فروشگاه ها به صورت سرد و منجمد ارائه می شوند در طراحی آنها از طیف رنگ های سرد مانند : آبی روشن، سرمه ای، طوسی با ترکیب رنگ سفید، متداول است و بیشتر در چاپ لفاف بسته بندی استفاده می گردد.
- طراحی پنجره ها در این مدل پاکت های سه طرف دوخت زیپدار(وکیومی) به گونه ای است که اغلب سر و دم ماهی دیده نشود و بیشتر بخش فربه و میانی ماهی مورد رویت واقع شود .
- مشخصاتی دیگر برای پاکت میگو مانند : ایستاده بودن، داشتن کاست در کف و یا کناره ها می توان لحاظ کرد.
- در پاکت بسته بندی محصولات انجمادی(میگو) داشتن زیپ بر روی پاکت در صورت تمایل مشتری امکان پذیر است و قابلیت استفاده چند باره از محصول داخل پاکت بسته بندی، بخصوص میگو پفکی را شامل می شود.
- در آنالیز پاکت های بسته بندی محصولات دریایی نظیر: ماهی و میگو، بهترین فیلم پلیمری برای تماس مستقیم با محتویات محصول داخل پاکت، فیلم پلی اتیلن می باشد. لذا پاکت های مذکور چه به شکل دو لایه و حتی چند لایه، از لایه داخلی پلی اتیلن برخوردار هستند. این نکته مهم است که لایه در تماس با محصول علاوه بر مجاز بودن با محصول غذایی یا به اصطلاح فود گرید بودن می بایست دوخت پذیر، شفاف، منعطف و مقاوم به انجماد سریع( IQF ) هم باشد تا در اثر انجماد سریع که اغلب تا منفی ۱۸ درجه سانتیگراد زیر صفر می باشد دچار شکستگی نشود.
در آخر، پاکت بسته بندی محصولات دریایی علاوه بر توان نگه داری مناسب می بایست از نظر ظاهری هم جذاب و گیرا باشد. چرا که محصولات پروتئینی دریایی، کالایی نسبتا گرانقیمت هستند و به راحتی توسط مشتری انتخاب نمی شوند. لذا طراحی و ساختار پاکت باید بر جذابیت محصول و انتخاب شدن توسط مشتری بیافزاید.